Lábszár protézisek

Dinamikus vákuumrendszer

OttoBock

A dinamikus vákuumrendszert egy alig látható vákuumpumpa működteti, mely a csonk és a protézistok között található. Kis mérete ellenére nagy szerepe van a protézis csonkhoz történő illesztésében. Mindez pedig hatással van a protézisviselő komfortérzetére.

A dinamikus vákuumrendszer aktív vákuumot hoz létre a protézistokon belül, ezzel gondoskodva a protézis folyamatos és biztonságos rögzítéséről. A vákuum dinamikusan igazodik a járás sebességéhez: erősebb lesz a szívóhatás, ha a felhasználó felgyorsítja lépteit. Ennek eredménye, hogy mindig kényelmesnek érezze a rendszer által kialakított vákuumot.

A dinamikus vákuumrendszer az összes hétköznapi tevékenység során növeli a komfortérzetet, a munkahelyi elfoglaltságoktól kezdve egészen a szabadidős tevékenységekig.

Nem támogatott


Harmony rendszer

OttoBock

A Harmony egyedi vákuumrendszer, amely gondoskodik a protézisláb és a csonk biztonságos egymáshoz rögzítéséről.

Az aktív vákuumrendszerek, így a Harmony vákuumrendszer is eltávolítja a levegőt a liner (poliuretán csonkharisnya) és a protézistok közül. A vákuum mértékét szabályozva a rendszer alkalmazkodik a protézisviselők igényeihez és aktivitási szintjéhez. A protézistok és a protézis közötti biztonságos rögzítés mellett a rendszer stabilizálja a csonk formáját és körméretét az optimális terhelés érdekében. A nagy tapadás a protézis irányíthatóságát is növeli.

A Harmony P3 mechanikus vákuumpumpa minden egyes lépésnél egy funkciós gyűrű segítségével igazítja a vákuum mértékét a járássebességhez és a terheléshez. Ezt a rendszert lábszár amputáción átesettek használhatják. A Harmony E2 elektronikus vezérlésű pumpa a pillanatnyi aktivitáshoz igazodva, ciklikus működéssel folyamatosan szabályozza a vákuumot. Ez a rendszer lábszár és comb amputáción átesett páciensek számára egyaránt alkalmas.

Nem támogatott


Triton protézislábak

OttoBock

A Triton termékcsaládba tartozó protézisláb megfelelő az aktív felhasználók számára. Egyedülálló dinamikája és rugalmassága kiemelkedően támogatja a mobilitást a hétköznapokban és a szabadidős tevékenységek során.

Új technológiák fejlesztésekor a természet szolgáltatja a legjobb mintát: ezért tükrözi a Triton jellegzetes, háromszög alakú, hajlított formája az emberi láb anatómiáját. Az előláb és a sarok szénszálas rugója alkotja a teherviselő szerkezetet. Ezeket az elemeket a nagy teljesítményű polimer alaprugó kapcsolja össze és integrálja. A Triton ennek köszönhetően különösen harmonikus és sima átgördülést biztosít. A lépéshossz egyénileg állítható.

Nem támogatott

Széchenyi 2020