Kiegészítők

Otto Bock 6Y90 / 6Y92 kopolimer liner

A linerek fontos szerepet játszanak a protézisviselők komfortérzetének megteremtésében. Kitöltik a tok és a csonk közötti helyet. Áthidalják a formai eltéréseket, puhán fogják körül a csonkot, ami így közvetlenül nem a kemény külső tokkal érintkezik. Más esetben megóvják a csonkot a tokban kialakult vákuumtól, vagy éppen megteremtik azokat a feltételeket, hogy egyáltalán vákuum alakulhasson ki.


4R57 Forgatóadapter

OttoBock

Természetes igény a páciensek részéről, hogy protézisükkel a korábban megszokotthoz hasonló módon éljék mindennapjaikat. Ehhez szükség van a térdízület forgatási és nyújtási–hajlítási mozdulataira is. Erre a célra olyan forgatóadaptert fejlesztettünk ki, mely sok szempontból megkönnyíti a hétköznapokat. Amellett, hogy komfortos ülőhelyzetet biztosít, kényelmesebbé teszi a zoknik és cipők felvételét, vagy akár a járművezetést. Utazás során a protézis elforgatható, így nemcsak nagyobb lesz a hely a lábtérben, hanem megóvhatjuk a protézislábat attól, hogy beakadjon a pedálokba vagy a szomszédos ülésbe. A forgatóadapter a lábak keresztezését, vagy akár a keresztbe tett lábbal történő ülést is lehetővé teszi.

A 4R57 forgatóadapter 150 kilogrammos testsúlyig használható és két változatban kapható. A speciális követelményekkel kapcsolatban kérje ortopédiai műszerünk segítségét.

Nem támogatott


DERMA ápolócsalád

OttoBock

Nagyjából két négyzetméteres felületével bőrünk a legnagyobb és egyben legérzékenyebb szervünk. Éppen ezért különösen fontos a megfelelő bőrápolás. A protézisviselet kellemetlen bőrproblémákat (például kidörzsölődést, beizzadást és nemkívánatos szagokat) okozhat, akár a bőr védelmi funkciója is megsérülhet. A DERMA termékcsalád alaposan és gyengéden ápolja a protézisviselők speciális igénybevételnek kitett száraz és érzékeny bőrét.

A bőrfelület, a protézistok és a liner tisztításához a pH-semleges, lúg- és foszfátmentes Derma Clean oldatot kínáljuk, amely antibakteriális erejével gondoskodik a hatékony, ugyanakkor kíméletes tisztításról. Az ezt követő bőrápolásra használható a Derma Prevent, amely megakadályozza a kidörzsölődést, védőréteggel vonja be az erősen igénybe vett bőrt, valamint megfékezi az izzadást és a kellemetlen szagképződést. A sérült bőrfelületek regenerálásához a Derma Repair terméket ajánljuk, amely enyhíti a fokozott bőrirritáció következményeit, és védi a bőrt a károsító külső behatásoktól. A krémben lévő pantenol és E-vitamin szabályozza a bőr nedvességtartalmát, érezhetően rugalmasabbá és bársonyosabbá teszi a bőrt.

Nem támogatott


EasyFit csonkbehúzó

OttoBock

Ilyen egyszerű még sosem volt! Az új EasyFit csonkbehúzó számos előnyt kínál a vákuumos protézisek viselőinek. A megerősített hurok a csonkbehúzó keskenyebbik végén található, mely megkönnyíti a szelepen történő átfűzést, ezáltal gyorsabbá válik a protézis felvétele. A különösen csúszós alapanyag és praktikus felépítés időt és energiát spórol a protézis felvételénél. A termék anyaga további előnyöket is biztosít a felhasználóknak: a minőségi összetevőknek hála, a csonkbehúzó hosszú élettartamú kiegészítő, amellett, hogy egyszerűen mosógépben mosható.

Ez a praktikus csonkbehúzó kicsire összehajtva a farmerzsebben is elfér, és a hozzá tartozó lezárható tasakban könnyedén szállítható. Az EasyFit csonkbehúzó az összes szokványos méretben (XS–XXL) kapható. A részletes információt kérje ortopédiai műszerészétől.

Nem támogatott


Kompressziós csonkharisnyák

OttoBock

Az amputációt követően a csonk szakszerű ápolása alapvető fontosságú a későbbi protetikai ellátás szempontjából. A fáslit helyettesítő kompressziós csonkharisnyáink fontos szerepet töltenek be a posztoperatív fázisban. Elsődleges feladatuk a duzzanat és a műtétet követő ödéma csökkentése, ráadásul használatuk is egyszerű. Például a lábszárra húzható kompressziós csonkharisnyák szilikonbetéttel ellátott tépőzáras pántja megakadályozza a lecsúszás okozta kényelmetlenségeket. A combra húzható kompressziós csonkharisnyákon egy rugalmas deréköv látja el ugyanezt a funkciót.

A lábszár vagy comb amputáció esetén használható kompressziós csonkharisnyáink számos méretben és két kompressziós fokozatban kaphatók. A megfelelő változat kiválasztásához kérje ortopédiai műszerésze segítségét.

Széchenyi 2020