Szolgáltatásaink

content/termekek/gyse-katalogus.f791f601e8b0.jpg

Stroke rehabilitáció

az „aktívan a stroke után” programban szereplő termékek áttekintése

Stroke rehabilitáció segédeszközzel

Koncepciónk teljes portfóliója kifejezetten a stroke-on átesett páciensek szükségleteihez igazodik. A klasszikus stroke rehabilitációban alkalmazott segédeszközöket – pl. kerekesszékek, ortézisek – kiegészítettük innovatív neurostimulációs eszközökkel.

Az Ottobock az egyetlen gyártó a piacon, aki a stroke segédeszközök széles skáláját kínálja a pácienseknek a rehabilitáció korai szakaszától egészen a késői fázisáig.

A programban szereplő, a Rehab-Észak Kft által forgalmazott termékek:

 • Otto Bock B500 Kültéri elektromos kerekesszék.
 • Otto Bock A200 Beltéri elektromos kerekesszék.
 • Otto Bock Start Intro Standard manuális kerekesszék.
 • Start Hemi Otto Bock Ezt a manuális kerekesszéket a hemiparetikus betegek igényeire fejlesztettük.
 • Manu Direxa Basic W&T A Manu Direxa Basic W&T kézrögzítő stabilizálja és kiválóan támasztja a csuklót.
 • STIWELL med4 A STIWELL med4 funkcionális elektroterápiás készülék több izomcsoport stimulálására ad lehetőséget.
 • Omo Neurexa Az Omo Neurexa vállízületi bandázs segít a fájdalomcsillapításban, stabilizálja és pozícionálja a vállat, megkönnyítve ezzel a stroke utáni rehabilitációt.
 • Genu Direxa A Genu Direxa oldalsínnel rendelkező térdortézis.
 • Genu Neurexa A Genu Neurexa hiperextenzió gátlóval ellátott térdortézis.
 • WalkOn termékcsalád A WalkOn termékcsalád lábszárortézisei segítik megemelni az előlábat. Karbonszálas kompozit anyaguk kiváló energia-visszaadó tulajdonsággal rendelkezik. A hátulról támasztó karbon rugó alkalmazása révén dinamikus járásképet tesz lehetővé.
 • MyGait A MyGait funkcionális elektrostimulátort a lábszár lábemelő izomzatának gyengesége esetén alkalmazzák. A MyGait minden lépésnél külsőleg stimulálja a megfelelő izmokat, ami lehetővé teszi az előláb megemelését.
A stroke a központi idegrendszer területén kisebb, vagy nagyobb területen bekövetkező érelzáródás, vagy vérzés, ami miatt szövetelhalás, majd működéskiesés jön létre. Attól függően, hogy a károsodás mely agyterületeket érinti, mely erek ellátási területének megfelelően történik, a következmény és a rehabilitáció folyamata minden esetben más és más lesz. A stroke leggyakoribb tünete az izomerő-csökkenés, féloldali bénulás (hemiparesis-hemiplegia), gyakrabban a felső végtag bénulása súlyosabb. A mozgás koordinációja zavart szenved, ezért egyensúlyzavar, a végtagokban ügyetlenség (ataxia) lép fel. Domináns agyféltekei károsodás esetén beszédzavar alakul ki, mely teljes beszédképtelenségig fokozódhat. Érzészavarok, látásvesztés, főleg látótérkiesés, a gondolkodási funkciók lassulása, észlelési és érzékelési zavarok, a saját test felismerésének zavara, pszichés leépülés jelentkezhet. Súlyosabb esetben a stroke az ürítési funkciók (széklet,vizelet) kontrolljának elvesztését is eredményezheti. Hirdetések Amíg a tünetek előrehaladása zajlik, a betegek akut ellátást igényelnek. Attól a pillanattól kezdve, amikor a folyamat stabilizálódik, sőt, megindul az épen maradt részek működése, a korai rehabilitáció már elkezdődhet. Jó prognózist jelent, ha egy héttel az átvészelt stroke után a beteg fel tud kelni az ágyból, ha (akár segítséggel) rövid távú járásra képes. A féloldali bénulttá vált betegek rehabilitációja igen összetett feladat. A rehabilitációs programot szakmai team végzi, amelynek a beteg is aktív tagja. A tennivalók több részterületre oszthatók, amelyeket más és más szakember lát el, de egymással szorosan együttműködnek a beteg érdekében. A rehabilitáció céljai között szerepel az önellátó életmód, az önálló járás, a helyzetváltoztatás képességének elérése, valamint, hogy javuljon a beszédzavara, a kommunikációkészsége és a kognitív funkciói. Összességében a cél az életminőség javítása, a beteg visszavezetése a családba, a társadalomba.

Részletek: http://www.webbeteg.hu/cikkek/stroke/11032/stroke-rehabilitacio

Széchenyi 2020