Szolgáltatásaink

content/szolgaltatasok/egyedi.png

Egyedi méltányosság

Az OEP által nem támogatott eszközök úgynevezett egyedi méltányossági eljárás keretében finanszírozhatók. Az engedélyezés ügyében kollégáink segítséget nyújtanak. Ezek lehetnek speciális kerekesszékek, aktív protézisek, ortézisek.

Méltányossági ártámogatási kérelem lehetősége:

A méltányosságból adható támogatás olyan eszköz (protézis alkatrész) elérését teheti lehetővé, amely a társadalombiztosítás által támogatott gyógyászati segédeszközlistán nem szerepel. A támogatás minden esetben az ellátások árához jár, a megítélt támogatás összegével kevesebb térítési díjat kell a páciensnek fizetni. A személyesen írott kérelmet mindig ki kell egészíteni megfelelő szakorvosi indoklással is. A méltányossági kérelmek kötelező tartalmi elemei nélkül az eljárást érdemben nem lehet lefolytatni, ezért fontos, hogy a páciens a kérelmet megfelelően töltse ki és ahhoz minden kötelező mellékletet csatoljon. A méltányossági ártámogatási kérelmek elbírálása egyedi. A vonatkozó törvény szerint támogatás adható, de megadása illetve a támogatás mértéke az eseti elbírálástól függ, esetleges.

Az eljárás lefolytatásához munkatársaink segítséget nyújtanak. Lehetőséget biztosítunk az igényelt eszköz (protézis alkatrész) előzetes kipróbálására is.

Széchenyi 2020